Sidor

söndag 23 juni 2013

Vi er røde vi er hvide

Mot Danmark över storbron! Midsommarveckan bar det av mot ett litet hus vi hyrt i närheten av Slagelse på Själlands östkust. Barnens mormor hade engagerats som hus-, trädgårds-, hund-, katt-, och fiskvakt. Resan ned gick över förväntan. Enda smolket i bägaren var en åksjukeincident redan i Vikingstad, men om inte annat fylldes vi av en enorm tacksamhet att vi alla var förkylda och näsorna så igentäppta att inte minsta doftmolekyl kunde leta sig in.

Även resan över bron gick galant. Och innan vi visste ordet av var vi framme vid det lilla huset med grästak.

Vi började med att ha sönder inredningen i värsta rockstjärnestil. Nu tycker vi i och för sig, som de kräsna svenskar vi är, att en säng borde hålla för tyngden av en treåring. Huset var riktigt trevligt, även om vattentrycket var i det närmaste obefintligt och gjorde varje tvagning till ett äventyr.

Huset låg meter från havet, men något badväder blev det aldrig. Annars var vi rätt så nöjda med vädret som oftast hade det goda omdömet att hålla sig perfekt för de aktiviteter vi hittade på.

På tisdagen tog vi bilen in till Køge där vi parkerade bilen för vidare transport mot Köpenhamn med pendeltåg. Vi började med ett besök hos Ida Davidsen för att prova hennes världsberömda smørrebrød. Helt ok men inte mer och absolut inte prisvärt, blev vårt omdöme. En tur förbi Amalienborg och  Nyhavn avslutades med ett besök i Disneystore, vilket fick barnens ögon att nästan trilla ur sina hålor. Nu hoppas vi att de öppnar en affär även i Sverige, för det är lite osmidigt långt bort till Köpenhamn.

Tidig revelj blev det på torsdagen för att komma i tid till Legoland. Besöket där blev mer än lyckat. Perfekt väder, lagom mycket folk och inga köer. Parken är mycket välskött och det finns mycket att se och göra för alla åldrar. Tjejerna var riktigt modiga och åkte många av attraktionerna själva.

De övriga dagarna utforskade vi östra Själland och besökte både en vikingaborg, en gård med djur och några keramiker.

Men som vanligt är borta bra men hemma bäst och vi var nog lika glada alla fyra över att få åka hem på lördagen.

Bilder kommer så småningom,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar